Är Börsen en Bluff?

0
121

Detta med Ronna har fått mina tanker att fara åt nya håll och vidder där de aldrig tidigare varit. Jag är inte rädd och det var tur jag sålde allt förra månanden den 25: e och att även min post i BioCryst är inte heller så stor som jag angav den att vara hos TipRanks.com. Den ligger 10x mindre 🙂

Jag har aldrig varit en förmögen man. =).

Känns som att börsen är i paltkoma. Mina funderingar handlar om att aktieinvesteringar är en sorts ”fad och grej” för de som inte har modet till att starta eget. Då investerar jag i andras bolag via börsen och hoppas investeringar planar ut fint.

Men igår insåg jag att om du är egenföretagare är det smartare att investera i företaget för att utöka intäkter än att investera på börsen.

Vi kan inte räkna med att börsen alltid går fint och pengarna växer med tiden, som ekonomerna så fint vill få oss att tro.

Är det inte bättra att starta eget då och investera i verksamheten?

Att investera på börsen blir lite som att vara Zinedine Zidane men istället välja en karriär som fotbollsscout istället för att själv sparka boll.

Har vi talang, hög IQ och sånt. Då är det klokast att starta en egen verksamhet som vi på sikt kan bygga upp. För det går inte att lita fullt ut på att börsen ska avkasta si och så med tiden. Värderingarna var redan tokhöga just innan Ronna.

Men många kommentarer som jag läser på bloggar verkar ha den inblick att vi kan räkna med att börsen avkastar 10-20% de närmaste åren bara för att den gått så fint under många många år sedan finanskrisen 2008. Och antar att detta är en tillfällig björn.

För mig blir det att hitta en ny strategi. Och det blir att hitta och starta nya INKOMSTKÄLLOR och inte förlita mig på att börsen kommer att få mina pengar att växa. Utan det blir upp till mig och mina beslut om jag blir framgångsrik och inte upp till andra(VD på noterade bolag)…

Sedan är det ju så att ett tillväxtbolag på börsen typ har 18-20% tillväxt per år. Men under gårdagen läste jag om en person som spenderade $6k i sin verksamhet på annonser hos Pinterest. Han fick tillbaka $62K från försäljning av en produkt. Är det en digitalprodukt då är 95% ren vinst.

Vad har du att hämta från börsen om du äger en sådan vinstmaskin till verksamhet? Jag säger inget alls!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here