Jag Skrattar Åt Döden

0
102

Då jag var barn var jag rädd inför döden men nu som vuxen skrattar jag åt den. Jag är inte det minsta rädd längre. Det är nog inte de flesta vuxna män och kvinnor. Men vid 20 års åldern var jag mycket filosofiskt lagd. Det handlade ganska ofta om just vad som kommer efter döden om något alls. Som om det var viktigt att veta och få ett svar. Men det var ett ältande som pågick under många år.

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte då. Men antagligen hade jag svårt på den tiden att hålla samman tankarna utan att en tanke gav en annan tanke och så vidare. Det fanns kanske lite tvångssyndrom med då i bilden. Psykologi fanns inte under Sokrates tid. Kanske därför jag inte längre ältar för nu för tiden läser jag mycket om psykologi och inget om filosofi.

Dessutom tänkte jag ofta på gud och himmel och helvete. Och jag hade betydligt mera fantasi under mina år som 20-28 år gammal.

Då jag blev 28 år kom jag till insikten att bibeln var ett enda påhitt för att kontrollera den breda massan och åta sig makt. Säkert skrevs bibeln av kreativa och visa män som var bra mycket klokare än dagens politiker.

Då jag insåg detta slutade jag att fantisera och filosofera så mycket. Det leder oftast ändå ingen vart. Sedan under gårdagen läste jag om Sokrates och hans liv. Jag fick mig ett par goda skratt då jag läste tokiga historier om honom.

Men filosofifasen har jag lämnat. Folk bryr sig varken mer eller mindre om du tänker skarpare än andra. Och att filosofera om liv efter döden är mest onödigt tänkande.

Neeeejjj , då finns vettigare saker att lägga tiden på än att bolla med tankeverksamhet fram och tillbaka om döden. Som till exempel att gå till köket och breda en smörgås och lägga på två ostskivor…. Gott!

Som sagt, där i landet Svea under 2020 har inte vi direkt några dagdrivande filosofer på gatorna, som frågar ut folk på gatorna. Det fanns gått om sådan filosofer under Sokrates leverne.

Under 2020 är det viktigare med en inkomst som duger och att investera rätt!

RAISE YOUR HAND IF YOU AGREE 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here