Målet kvarstår till 2035

0
145

Det känns som jag landat med hur jag kommer tjäna mina pengar. Sedan förra inlägget har jag inte haft något tvång om att starta bolag. Jag har nu insett att det är många som drömmer om framgång med sina idéer och väldigt få som verkligen lyckas. I USA finns det 20 miljoner företag och 4/5 av dessa stängs ned efter 5 år. Då vi läser artiklar och sånt om nystartade bolag på nätet, startups och småföretag. Det är drömmare med förhoppningar att bli stora bolag en dag. Men för dem allra flesta går bolaget i KK eller blir det bara som ett vanligt jobb med en vanlig lön.

Män som Jeff Bezos och Elon Musk och andra med enorma rikedomar är ofta omtalade i nyheter och i andra sammanhang. Det är enkelt att en vanlig Svensson bli såld på företagsbuggen, att det är mycket enklare att driva ett FRAMGÅNGRIKT företag än vad det egentligen är i verkligheten.

Något jag även noterat är att dem som är miljardärer har ett IQ 150+… Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, Charlie Munger, Warren Buffett, Larry Ellison, Paul Allen(död), Steve Ballmer m.m.

Morsan har alltid sagt att jag inte bör starta företag för det kan gå dåligt. Hon har haft rätt faktiskt. Och jag har landat med att jag inte vill starta företag. Jag har för dåligt driv för det och det är egentligen inte vad jag vill göra. Jag vill investera i domännamn och sedan blir det sports betting! Jag tycker aktier är för stressigt att liksom gå all-in i varje bolag som jag gjort kommer inte sluta på ett bra sätt. En dag går det käpprätt åt skogen med mitt innehav och då kan det braka loss och ner mera än 30-40%

Egentligen ska man investera i 2-3 fina bolag. Men lyckat till tjäna stora summor med den metoden om du inte redan har några miljoner.

Säg att jag har en miljon kronor och får en avkastning på 40% per år. Hur länge tar det innan jag har 100 miljoner kronor?

Efter 10 år har en miljon kronor växt till 28,925,465 kronor. Och det tar 14 år att segla förbi 100 miljoner kronor.

Med sport är det oerhört mycket psykologi och jag tror det är mycket enklare att snabbt tjäna pengar på detta än med börsen. Problemet de allra flesta gör är att dem inte har hungern för att spela med höga insatser. Det är där dem flesta går bort sig. Sverige bästa tippare kanske sitter i en håla på bygden i Kiruna och tippar ett 64-raders varje vecka och får 13-rätt ungefär vart tredje år Medan en annan tippare som tippar är en mycket sämre tippar får det 2-3 gånger per år. Men hen tippar mycket större system på 3500-5000 rader och 20-25 gånger per år.

Jag har räknat ut att snittutdelning på Stryktipset sedan 2017 ligger på ungefär 450,000 kr. Så det lönar sig att spela stora system om vi är duktig på tippa.

Det har tagit många år att tämja den här besten inom mig, men nu är planen för framtiden färdigställd. Det handlar om domännamn och spel. Jag kommer inte spela poker eller casinospel. Det är unkenstjärt! Poker i sig behöver inte vara fel, men variansen är stor och mitt tålamod med just poker brukar variera kraftigt. Så det är inget jag kan bygga en förmögenhet med! Jag är helt enkelt för dålig 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here