Medelmåttor lockar flest läsare?

0
166

Jag har läst att KTM inte ens går med vinst med sina investeringar. Bara det att han investerar 10K+ per månad och på så sätt ökar kapitalet… helt klart är det så att man ska vara en medelmåtta om man ska få många läsare. Hjälper ju så klart att man är en duktig skribent! Som KTM verkligen är! Det finns ett citat från Oscar Wilde som lyder: ”Med varje framgång man vinner får man en fiende. Man måste vara medelmåttig om man vill vara omtyckt.”

Undrar hur många fiender jag har nu? Med 58% avkastning under en månad borde jag ha flera. Med tanke på att de flesta småsparare investerar mot under 10% avkastning per månad. Men jag ska försöka omvända mina fiender och berätta hur jag verkligen tänker då jag investerar. Min filosofi helt enkelt om aktieinvesteringar lyder så här:

1. Investera där det finns momentum genom positiva nyheter. Betyder inte heller så mycket om ett bolag är bra eller medelmåttigt. Bara det inte är urdåligt. Har aktien fått mycket stryk kan det vara tid för en rekyl. Kolla historiken över 1 år och längre och gör en bedömning.

2. Daytrading funkar inte för de allra flesta för du kommer troligtvis bli utbränd och utblottad om du håller på med detta dagligen. Du sitter vid en dataskärm under många timmar varje dag och blir likblek och utbränd. Att förutspå vad som kommer hända under en dag med en aktie är betydligt svårare, än att fokusera på Swingtrading och följ trender på längre tidshorisonter som under en vecka, veckor och månader. Och dessutom slipper du vara fastklistrad framförskärmen och ta svåra beslut.

Med Swingtrading räcker det med att du håller ett öga på aktiekursen varje dag där du har aktieandelar. Samtidigt som du följer nyheter med aktien och följer trenden med aktien. Medan som du försöker lista ut då det är dags att kliva av och vara nöjd med det jag fått.

3. Med hjälp av Googlesökmotor läser jag om de senaste nyheterna om aktier som rusat under dagen. Sedan försöker jag analysera dessa aktier och om de är ok bolag då köper jag kanske en position och hoppas på fortgående trend uppåt. Men riktigt dåliga bolag är jag inte intresserad av att köpa positioner i, då taket kan fall in när som helst. Det var så som jag hittade Fiverr International Inc och investerade in denna i Aprilmånad.

4. Sätt upp tydliga mål med din swingtrading, går en trend i en aktie din väg, då kan du avkasta betydligt mera än 8% per år som de flesta småsparare hoppas på. Börjar du med Swingtrading så med ett lågt belopp till att börja med, för detta är verkligen high-risk och high-reward och inte konventionellt aktiesparande. Låt säga att du har ett sparkonto på 200,000 kronor. Det är helt okej. Då kan du pröva Swingtrading för 20,000 kronor. Och satsa inte allt i en aktie. Utan köp en aktie för 2,000 kronor och sedan försöka att få den summan att växa till 20,000 kronor under ett par år. På vägen lär du dig mycket om vad som funkar och inte funkar.

Låt säga att du förlorar alla 2,000 under de första tre månaderna. Då kan du alltid börja med ett nytt ”skott/bullet” på 2,000 kronor. Och förlorar du den efter några månader, börja om. Du har ju faktiskt 10 skott på vardera 2,000 kronor att använda dig av innan dina swingtrading pengar helt är förbrukade. Värt att testa? 🙂

5. Investera i mindre bolag. Det är där det finns störst utrymme till stora prisuppgångar för mindre bolag följs inte av så många dagligen. Inte som Amazon, Apple och Microsoft. Eller den svenska OMXS30. Det kan hända mycket i mindre bolag som ingen följer och som ingen trott på tidigare. Som det blev med Fiverr International och då de slog analytikernas prognoser med råge. Titta på bolag som ligger inom $100 miljoner och upp till $2 miljarder.

6. Jag tittar bara på bolag från USA. Det är kapitalismens Mekka och finns och så många flera HETA bolag än i lilla Sverige. Var inte rädd för att betala skatt på dina avyttringar för du öppnar upp till 20x flera bolag att investera i som följd. Bara läs nyheter om aktier som rusat kraftigt senaste dygn och vecka.

Det är mina sex tips för Swingtrading med aktier och som kan ge en högre totalavkastning än med innehav i mogna, stora stabila svenska bolag och som oftast inte aktiekursen rör sig så mycket på. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here