Sysslolöshet och att tjäna dåligt

0
126

Det är inte alltför roligt att ha en låginkomst. Har en vän som inte jobbar och lever på sjukersättning och han klagar ofta om hur trist det är att leva som honom. Visserligen har han pengar så att han klarar sig resten av livet(knapert, utan lyx, inte ens medelklass). Men han har ingen sysselsättning. Inget mål. Driv. Eller framtidstro. Går inte heller att göra några större utsvängningar med tio tusenlappar i månadslön, efter skatt då.

Därmed har jag svårt att förstå vad de ska göra med all fritid, de som strävar till att bli ekonomiskt fria inom snar framtid. Som jag skrev i ett tidigare inlägg. Finns ju inget bättre än att jobba om du har ett jobb du verkligen trivs med. Gör du det inte så kanske det är dags att sadla om, istället för att sikta på att inte alls jobba och bara gå hemma och dra benen efter marken. Warren Buffett han jobbar fortfarande med det han älskar och han är 89 år. Min vän säger att han gärna hade jobbat men då måste det vara något enkelt som inte gör att han blir snabbt utbränd.

Det är bara att hitta något enkelt att jobba med då, sa jag till honom. Vadå? Blogga och skapa hemsidor som genererar dig inkomster bör alla företagsamma syssla med. Inte fysiska butiker(med dyra hyror och som går konkurs under Corona-tider) utan driva hemsidor och bloggar, och sedan anställa filippinska frilansjournalister som skriver artiklar till din blogg för $4 per timme. Så började jag tänka då jag såg en video om Andrew Carnegie och hur arbetare arbetade till låga löner under 12 timmars arbetsdagar. Nu är jag inte en hänsynslös affärsman, men du kan ge dig den på att jag vill tjäna pengar och hålla omkostnaderna nere. Med dagens teknik kan jag anställa människor i länder till en tiondel av kostnaden i väst.

Det hade Andrew Carnegie gjort med om han var en internetentreprenör!

Andrew Carnegie var som mest god för $310 miljarder!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here