Jag har lagt ned med domännamnsinvesteringar

0
38

Min entreprenörskarriär har just startat. Det jag gjort tidigare, gör jag inte om igen. Vad har jag gjort tidigare? Investerat i domännamn, som de flesta jag aldrig sålt vidare. Jag har nu raderat 9/10 av domännamnsinnehavet. Jag tycker mest är det bara goja i den industrin. Många pajasar som jag kallar dem, som snackar högst om domännamn som dem äger. Någorlunda är det snacket bara, som skiljer dem från den breda massan av domäninvesterare. De kacklar högst av alla höns och ofta påpekar, vilka fina domännamn dem sålt för höga belopp och alla guldkorn som är kvar i domännamnsportföljen. Alltså drivor med smörja.

Rick Schwartz äger massor av #PigeonShit domännamn. Vilket är lustigt, då det just var Rick Schwartz som myntade begreppet. Andra storfräsare rapporterar fejk-försäljningar för att hålla uppe efterfrågan och fasaden. Det vet jag, för jag har kollat fem år gamla försäljningar och domännamnen ligger idag hos samma bolag. Alltså tror jag inte en sekund på att dessa ALLS SÅLDES, där många som jag tycker är ultra-mediokra domännamn och ”såldes” för $10,000 och upp.

Sist men inte minst. Så köper Rick Schwartz och andra domännamnsgurus flera domännamn för några tusen dollar styck, åter endast för att hålla uppe fasaden och att domännamnsdrömmen lever och frodas, ”still going strong” hör jag. Och sedan att slumpmässiga 4-tecken domännamn, minst är värda $20,000! ”Herregud, säger Rick Schwartz, $12,000 är en låg summa och alla 4-tecken .com borde gå för minst $20,000.”

Som då de stora hajarna lurade/hajpade halva Kina till att köpa 7-tecken .com domännamn. Hahaha.

Domännamnsdrömmen är inte död men marknaden är på nedgång, typ sedan 2010. Sedan tycker jag att det är klokare att investera i fastigheter än att köpa ett 4-tecken domännamn, då säger vi 3575.com… sedan ska du hitta en hungrig köpare till detta! Hahaha. Bara hålla tummarna för att du får mer än vad du betalde för den! Har aldrig stött på så många mytomaner som i domännamnsindustrin. Och mitt första domännamn köpte jag 2010. 🙂

Låter jag som en sur-förlorare? Jag hoppas inte det, för detta är mina egna tankar om domännamnsindustrin och de stora och små aktörerna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here