Sträva FIRE : Tyvärr är det ett sätt att begränsa sig

0
247

I Oktober var det något som hände inom mig. Jag blev helt ointresserad av minimalism, frugality(sparsamhet) och framförallt FIRE rörelse. Det kändes bara så att jag växte ifrån dessa tankebanor och insåg att speciellt att FIRE är ett sätt att begränsa sina tankar. Att blir fanatiker i en rörelse och sätt att tänka finansiellt… minimalistiskt.

Jag tror de flesta av oss går i genom faser i livet. Det är allt från hiphop, punk, pojkband för kvinnor. Turtles, he-man, transformers som man och sedan barbie, spice girls då mina systrar var barn… ja listan kan göras mycket lång. Inte glömma bort hockeykort som jag och mina vänner byte som dårar i årskurs sex på rasterna!

Jag vill påstå att FIRE är ett sätt att begränsa sig själv. Genom att man tänker på ett visst sätt. Spara spara spara… och sedan den stora utlösningen då man entligen blir fri. Eller hur?

Det behöver inte vara så. Utan det är bättre att bara lunka med och vara orädd och inte bry sig om att tänka minimalistiskt. Det räcker med att hålla sig till en hushållsbudget.

Den enda svenska FIRE bloggare som jag följt är Tidochpengar.se … Jag tycker det är extra intressant eftersom bloggaren har en relativt stor familj!

Men att snåla och dra ner på livskvalitet, så tänker jag inte om längre

Istället har jag blivit för Badassity! Jag har börjat lyssna på death och thrash metal… Och fått ett nytt perspektiv i livet att jag behöver:

IF YOU WANT TO KNOW HOW RICH YOU ARE, FOUND OUT HOW MANY THINGS YOU HAVE THAT MONEY CAN NOT BUY

YOU GET WHAT YOU FOCUS ON
SO FOCUS ON WHAT YOU WANT

I AM 97% SURE YOU DON*T LIKE ME
BUT I AM 100% SURE I DON*T GIVE A SHIT

JUST BE YOU
AND IF PEOPLE DON*T LIKE IT
THEN FUCK THEM

LET GO,

DON*T BE AFRAID TO BE BROKE AND SUFFER

THAT*S WHY MOST PINCH PENNIES

So Now You Don’t Have to Live in Fear

BE THAT KIND OF MAN THAT WHEN YOUR
FEET HIT THE FLOOR IN THE MORNING, THE DEVIL SAYS:

”Oh Shit He’s Up”

Hitta fler

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here