Stress med företag?

0
49

Idag började jag tänka på varför jag har så många idéer på webbprojekt men nästan aldrig gör en hemsida från dessa tankar. Jag är onekligen lite av en idénisse.

Det var väl likadant med Paul Allen. Paul som kom på idéerna till Microsoft men hade betydligt sämre ork än Bill Gates och slutade helt på Microsoft år 2000.

Men jag har listat ut mitt största problem. Jag har ju min inkomst och sedan har jag för litet sparande för att starta eget. Vi är ju alla olika men man ska kunna klara sig(väl?) i minst två år innan ett företag står på egna ben. Om ens det, kanske krävs längre tid än så.

Jag känner att det bästa hade varit att ha ungefär 2 miljoner. För vi behöver pengar med till att investera i företaget.

Jag är inte riktigt en go-getter som trivs med att starta från ”scratch” och jag tror det är viktigt att veta vilken personlighetstyp man är så man kan leva utan stress och undvika att misslyckas med egen firma/eller bolag.

Att ta dyra företagslån för att starta upp en egen firma skulle jag aldrig göra. Jag känner att jag ska försöka marknadsföra min bok på Twitter. Out of the pit of porn addiction heter den.

Som sagt, jag har idéer och det där med kränga megayachter tänker jag inte satsa oå. Då måste jag annonsera för ett par tusendollar i månaden på Google. Och det är summa som jag inte äger. ($24,000 på ett år)

Just därför är det dumt att regga många domännamn och sedan mentalt onanera med dessa ”projekt” som man har i huvudet. Som jag gjorde med att vara mäklare till megayachts.

Så här såg det ut:

1. Oj BuyMegaYacht.com är ledigt!
2. Jag kan sälja en sådan för €100 miljoner och tjäna €5 miljoner i provision!
3. Jag behöver göra en hemsida, en snygg hemsida måste det vara!
4. *Visualiserar hur jag ska få besökare till hemsidan, troligtvis genom google ads.
5. Köper domännamnet.

Dagar senare:
1. Har inte råd med en vettig annonsbudget för att få bollen att rulla.
1. Kan inget och är inte intresserad av yachter. Men intalade mig att jag ska läsa på om det. (LOL)
2. Hittar inte heller något riktigt snyggt tema för WordPress. Eller har råd att anlita ett proffs med en hemsida för $6k+

Slutligen:

x. Failed.

Jag ska försöka att inte göra om denna bedriften igen! Särskilt nu då skrivit ut processen här på bloggen 🙂 Kanske det viktigaste ändå är att inte starta ett företag i en bransch där man inget intresse har alls. Då är det dömt att misslyckas. Mark Cuban menar att man ska veta mera om sin bransch än konkurrenterna. Annars finns det ingen anledningar till att göra affärer med dig.

P.S. Sedan är dödstrött igen på hemsidor och hur dem tär på min psykiska hälsa. Boken om att överkomma porrmissbruk, den ska jag bara marknadsföra via twitter. En hemlighet med att lyckas med twitter är att aldrig använda #hashtaggar för det tycker dem flesta är spam. Tänk på detta om du promotar via Twitter.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here