Två typer av människor

0
94

Jag har märkt att om du vill lyckas och bli riktigt förmögen. Då måste man ha passion och framförallt hunger till framgång.

Föreställ dig att du har hittat en kista under gjorden då har varit ut och gått i skogen till med en metalldetektor. Du har grävt med en spade men du behöver hjälp av en kollega för att gräva mer med en rejäl grävmaskin.

Du åker till Åke som är en jobbarkompis och frågor om han vill hoppa in i grävmaskinen som han äger och hjälpa till och gräva upp kistan du hittat:

”Det är nog bara gammalt skrot och inget av värde i den där kistan. Sa du inte att den verkade vara i dåligt skick?” Jag: ”Jooo”

Åke var inte intresserad av att hjälpa till och gräva upp kistan, han hade fullt upp med att städa och röja upp utanför huset den här helgen.

Då åker du till Jan. Och du berättar samma sak, om att du har hittat en kista då du har varit ute med en metalldetektor. Vad säger då Jan?

”Men helvete vad intressant, är kanske en kista från vikingatiderna” ”Gunilla (frun), jag åker bort med grävmaskinen och gräver upp den där jävla kistan.”
M
Gunilla: Men vi skulle ju äta middag nu.

Jan: Det här kan inte vänta, Johan och jag åker nu!

******************************

Det finns flera typer av människor det behöver inte vara så här svart och vitt. Men man vinner mycket på av entusiasm, en framåtanda och nyfikenhet! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here